Új csokoládémanufaktúrát avatott Angyalföldön a kézzel készült, sok százféleképpen összeállítható, személyre szabható magyar sikercsokoládé márka, a chocoMe. Az avatóünnepségen bemutatták a vállalat 2012-es Karácsonyi Kollekcióját is.
A látogatók robusztus kapuzat alatt áthaladva egy kristályfal-folyosón végigsétálva juthatnak be a váratlan színvilágú kézműves csokoládéműhelybe. „Angyalföld ipari környezet, hangulata már az indulásnál meghatározta a tervezési folyamatot. Az épület külső megfogalmazása illetve a kapuzat és a belső tér megalkotása olyan fizikai-lelki kontrasztot teremt, amely céljaink szerint egy ‘magasabb minőséget’ vetít előre a megérkező számára” – fogalmazott Ebedli Gyula belsőépítész, a manufaktúra kreatív tervezője az új üzem megnyitóján.
A fogadófolyosóra belépve fotóillusztrációk fogadják a vendégeket, hiszen sokan nem ismerik pontosan, hogy milyen termésből is készül a csokoládé. A fényképekről megtudható, hogy a kakaócserjéket pálmafák közé ültetik, hogy árnyékban legyenek, hogy a kakaóbabokat világos nyálkaréteg borítja a hüvelyben, de arról is képet kaphat az érdeklődő, hogy miként zajlik a fermentáció és a konsírozás, valamint az is kiderül, hogy a nyers állapotú kakaóbab valójában lila színű.
A chocoMe üzeme ecuadori területen termesztett Arriba típusú kakaóbabokat használ termékei elkészítéséhez, az elmúlt héttől kezdve pedig saját márkajelzéssel ellátott öntőformában kerülnek hűtőkamrába az egyedi csokoládék.
A csokoládék népszerűsége nem csak töretlen, de bár csupán három éves múlt áll a vállalat mögött, a chocoMe ma már tizenkét országban van jelen, egy éve Ausztráliában is kapható, de hamarosan szorosabb együttműködés indul az amerikai kontinensen is. Az új épület 300 négyzetméteren szolgálja ki a megrendelői igényeket, emellett az üzem sarkában egy mintabolt is helyet kapott. Mészáros Gábor chocolatier, a chocoMe tulajdonosa nemrég a Magyar Brands 2012 díjat, és az ‘Év Webshopja’ bronzérmet is begyűjtötte. Tervei szerint a cég meglévő piacait erősítené meg annyira, hogy a chocoMe ne egyszerű brandként létezzen, hanem elérje a lovemark kategóriát vásárlói körében.
Az üzem avató ünnepségen bemutatták a vállalat 2012-es Karácsonyi Kollekcióját is, amelyben a karácsonyi ünnepekre jellemző ízek, fűszerek, illatok dominálnak. A chocoMe szerint az idei karácsony slágergyanús összeállítása a tahiti vaníliaporral fűszerezett, tengeri-sós, karamell ízű csokoládé pasztillás, pekándiós tejcsokoládé lesz.
A chocoMe idei karácsonyi kollekciója:
1 | Fortina Finest Selection 65% étcsokcsokoládé |
kandírozott gyömbér | |
etióp Yirga kávé | |
kandírozott narancshéj | |
étcsokoládés karácsonyfa | |
2 | Fortina Finest Selection 65% étcsokcsokoládé |
pekándió | |
kandírozott narancsív | |
szegfűszeg | |
23k ehető arany | |
étcsokoládés karácsonyfa | |
3 | Fortina Finest Selection 65% étcsokcsokoládé |
fahéj | |
dagaszkári bourbon vaníliapor | |
makadámdió | |
vörösáfonya | |
étcsokoládés karácsonyfa | |
4 | Arriba 39% tejcsokoládé |
tengeri só tahiti vaníliaporral | |
karamell ízű csokoládé pasztilla | |
pekándió | |
étcsokoládés karácsonyfa | |
5 | Arriba 39% tejcsokoládé |
fahéj | |
liofilizált alma | |
méz ízű csokoládé pasztilla | |
törökmogyoró | |
étcsokoládés karácsonyfa | |
6 | Arriba 39% tejcsokoládé |
mézessütemény fűszer | |
liofilizált alma | |
dió | |
étcsokoládés karácsonyfa | |
7 | Callebaut fehércsokoládé |
mák | |
dió | |
liofilizált meggy | |
étcsokoládés karácsonyfa | |
8 | Callebaut fehércsokoládé |
fahéjas mandula | |
mézes mogyoró | |
kandírozott narancshéj | |
étcsokoládés karácsonyfa | |
9 | Callebaut fehércsokoládé |
pekándió | |
aranymazsola | |
arany csillagok | |
étcsokoládés karácsonyfa |
A műhely címe:
1135 Budapest Kis Gömb utca 23.
Mintabolt:
1135 Budapest Szent László út 14.
www.chocome.hu