Szárnyasruha fesztivál nyolcvan madáremberrel

WingsuitGyökereihez visszatérve, új kategóriával kibővülve rendezik meg idén már nyolcadszorra a világ egyik legnagyobb wingsuit és csúsztató ejtőernyős versenyét, a Wingsuit Boogie-t: 7 év után újból a KAPOS DZ ad helyet az őrült fesztiválnak. Augusztus 1-10. között az 1200 euró összdíjazású megmérettetésen, az előzetes várakozások szerint 15 országból közel 80 nevező küzd meg egymással, ki képes a legtávolabbra siklani 4000 méter magasból, 200 km/órás sebességgel. 

Az elmúlt évek sikerei után, augusztus 1-10. között rendezi meg a Magyar Bázisugró és Ejtőernyős SE a VIII. Wingsuit Boogie Szárnyasruha Nemzetközi Fesztivált és Magyar Bajnokságot a szárnyas repülőruha szerelmeseinek. A világ egyik legextrémebb sporteseményének újra a kaposújlaki KAPOS DZ ad otthont, ahol 2007-ben kezdetét vette a világ legnagyobb ejtőernyős wingsuit megmérettetése. A bajnokság lényege, hogy ki tud 4000 méter magasból kiugorva, 200 km/órás sebességgel a legtávolabbra repülni vízszintesen, egy bizonyos magasságvesztés alatt. 

A régi-új helyszín mellett további újdonság, hogy a versenyzők új kategóriában is nevezhetnek idén, azaz kisebb szárnyfelületű ruhákban (ws intermediate) is ugorhatnak a mélybe és repülhetnek. 

Idén először csatlakozik az eseményhez a 4. JBWC nagyalakzatos formaugró tábor, ahol a wingsuit résztvevői is nevezhetnek a big way tábor ugrásaira és a nagyalakzatos ugrók is indulhatnak a szárnyas ruha és csúsztató versenyen. 

15 ország közel 80 madárembere vesz részt az 1200 euró összdíjazású, nívós versenyen. 

További információk a Wingsuit Boogie hivatalos honlapján: http://wingsuitboogie.hu/


 

Időpontok, programterv:
2014. 07.31. A páros formaugró (Artistic Wingsuit Comp) versenyzők érkezése, este welcome parti
08.01. 09.00-12.00. Gyakorlóugrások a páros formaugró versenyzőknek, fun jump, versenyzők és bírók érkezése. Első versenyugrás: 13.00., versenyugrások napnyugtáig.
08.02. Páros formaugró versenynap, fun jump (9.00-napnyugtáig), jó idő esetén eredményhirdetés 22.00-kor a helyszínen – este videózás a verseny és a hétvége válogatott felvételeiből
08.03. A páros formaugró verseny esőnapja, nagyalakzatok, fun jump (9.00-napnyugtáig)
08.04. A teljesítményrepülő verseny első napja, versenyugrások (9.00-napnyugtáig)
08.05. Versenyugrások, fun jump (9.00-napnyugtáig) – Ejtőernyős lakodalom, Nemes Pít és Anikó lagzi
08.06. Versenyugrások, fun jump (9.00-napnyugtáig) – Esti ping-pong bajnokság, a győztes díjmentes ugrójegyet kap!
08.07. Versenyugrások, fun jump (9.00-napnyugtáig) – Este csúsztató előadás Rami Kajala (FIN), illetve wingsuit előadás Helmut Tecke (GER) tolmácsolásában + borkóstoló est a Szörényi Pincészet és Dionysos borház támogatásával
08.08. Versenyugrások, fun jump (9.00-napnyugtáig) – Pálinka est, kóstoló és vásár a Pintér Pálinka támogatásával, filmvetítés a ws és a big vay rendezvény felvételeiből, sorsolás a big way rendezvény résztvevőinek
08.09. Versenyugrások, 15.00-ig, 15.00-tól napnyugtáig fun jump, nagyalakzat. Szabadtéri parti, metál koncert és díjátadó ünnepség 22.00-kor a helyszínen!
2014. 08.10. Fun jump, nagyalakzat (9.00-napnyugtáig). Napnyugta: eseményzárás.

Reklámok

SZÁMÍTUNK A VÉLEMENYÉRE!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s