Újabb díjat kaptak Ernelláék

ernellaek-farkaseknalHajdu Szabolcs rendező legújabb nagyjátékfilmje, a Karlovy Varyban tartott világpremieren az A-kategóriás filmfesztivál fődíját és a legjobb színész díját nyerte el idén nyáron. Azóta több mint húsz európia seregszemlén vett részt, de indiai, mexikói, dél-koreai és amerikai meghívásokkal is büszkélkedhet, sőt, Csehországban, Szlovákiában és Litvániában már a mozikban is látható.   

Hajdu hetedik nagyjátékfilmje  a magyar közönség körében is népszerű. A miskolci Cinefesten tartott hazai premierről közönségdíjjal távozó alkotást szeptemberben élénk érdeklődés követte a rendhagyó filmklub- és lakásvetítéseken, majd a mozikban is: a film másfél hónap alatt több mint húszezer nézőt vonzott a vetítőtermekbe, és jelenleg is szerepel a mozik műsorán. A film mától ismét látható nyilvános filmklubokban, november végétől december közepéig pedig azokban a lakásmozikban is, amelyek a szeptemberben jelentkeztek, de a nagy érdeklődés miatt a vetítéssorozatból kimaradtak.

A film alapjául szolgáló színdarab iránt szintén nagy az érdeklődés. Az azonos című előadás Budapest mellett Debrecenbe, Szegedre és Miskolcra is meghívást kapott, de Kolozsvár és Szabadka rangos színházi fesztiváljain is látható lesz.   

A határon túliak számára további jó hír, hogy a sikeres év lezárásaként karácsony és újév között öt erdélyi nagyvárosban lakásvetítés-sorozatra kerül sor, amelyen a film alkotói is részt vesznek.

Reklámok

SZÁMÍTUNK A VÉLEMENYÉRE!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google+ kép

Hozzászólhat a Google+ felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

w

Kapcsolódás: %s