Szenzációs sikereket ér el az Atlantisz gyermekei – megújul az Artistaképző

atlantiszA Fővárosi Nagycirkuszban hetek óta teltházzal fut az Atlantisz gyermekei című előadás, amely az intézményben 30-35 éve dolgozó munkatársak emlékezetében is egyedülálló sikernek számít. A hetvenes években, a cirkusz megnyitásakor elő-előfordultak teltházas napok, hetek, de hogy öt hónapon keresztül teltházzal fusson egy előadás, arra nem volt példa sohasem. Az elmúlt évek során szinte állandó volt a Fővárosi Nagycirkusz vendégeinek száma. Az egyik legforgalmasabb időszakban (júliusban) 2012 és 2015 között átlagosan 645 fő jelent meg egy-egy előadáson, ami a cirkusz több mint 50%-át töltötte meg. Ezzel szemben 2016-ban már átlagosan 1 091 fő ült be.

 
 
A Fővárosi Nagycirkusz optimális esetben 1 400 fő befogadására képes, ám igazodva a különböző produkciókhoz és azok biztonsági feltételeihez /lezárt helyek/, illetve fenntartva helyeket váratlan helyzetekre (például néhány napja egy agyműtéten frissen átesett, jegyet nem kapó gyermeknek és szüleinek okozhattak örömöt), körülbelül 1 200 nézőt tud fennakadások nélkül fogadni.
 
 
A kiemelkedően megnövekedett nézőszám a közel egy éve megkezdett cirkuszmegújítási folyamatnak és az Atlantisz gyermekei című előadásnak köszönhető.  Az áprilisi átlagos nézőszám 36 401 fő, a májusi 35 894, összességében pedig április elsejétől július 31-ig 129 762 fizető vendég volt. Jelenleg az augusztus 8-a utáni 24 előadásra 35 000 ember vette meg a jegyét, ezzel pedig több mint 200 000 fölé fog emelkedni az Atlantisz gyermekeinek látogatottsága. Két nappal ezelőtt pedig, a hatalmas érdeklődés hatására ki kellett rakni a „megtelt táblát”, mivel minden hely elkelt, egészen augusztus végéig. Az Atlantisz gyermekei vízi cirkuszi műsort az érvényes szerződések szerint augusztus 28-ig tartják műsoron.
 
 
Megújuló képzések az Artistaképzőben
 
A megújuló cirkuszművészet alapja a jól képzett szakembergárda. Ez vonatkozik a manézsban látható artistákra és a háttérben dolgozó szakemberekre is. Ahogy a színházművészet területén létfontosságú a jól képzett fény- és hangtechnikus, súgó, ügyelő, kellékes jelenléte a sikeres produkcióhoz, a cirkuszművészet területén is elengedhetetlen e szakmák megreformálása.
2016 szeptemberétől a Baross Imre Artistaképző Intézet összeolvad a Békéscsabai Színitanházzal, mely eddig is a színházi háttérszakmák legrangosabb magyarországi képzőhelye volt. Szeptembertől három helyszínen gyakorolhatnak az érettségizett hallgatók két éves képzés keretén belül: a Fővárosi Nagycirkuszban, a Békéscsabai Jókai Színházban és a Szarvasi Vízi Színházban.
 
Szeptembertől induló új szakmai képzések:
– Porond- és színpadtechnikus
– Színházi / cirkuszi táncos
– Közművelődési és közönségkapcsolati szakember
 
Továbbra is képzésben marad:
– Artista
– Színész
– Színháztechnikus, szcenikus
 
A jelentkezőket augusztus 30-án és augusztus 31-én pótfelvételivel várják a Fővárosi Nagycirkuszban és a Békéscsabai Jókai Színházban.
Reklámok

SZÁMÍTUNK A VÉLEMENYÉRE!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s