Támogatásgyűjtő kampányt indít a Fesztiválzenekar

bfzA Budapesti Fesztiválzenekar vezetősége az elmúlt időszakban alaposan megvizsgálta, hogy miután a Fővárosi Közgyűlés 77 százalékkal (260 millió forintról 60 millió forintra) csökkentette a zenekar támogatását, az így rendelkezésére álló anyagi keretekkel mely koncertek, turnék és egyéb projektek lemondása vált szükségszerűvé. A veszélyeztetett hangversenyek listáját Fischer Iván, a BFZ zeneigazgatója korábban egy videóüzenetben tette közé.

A BFZ vezetésének döntése a következő:

  • A Budapesti Fesztiválzenekar mégis elutazik a balti államokba. A Külgazdasági és Külügyminisztérium kultúrdiplomáciai szempontból nagy jelentőségűnek tartja a Budapesti Fesztiválzenekar külföldi koncertjeit. Miután a minisztérium a turné 60 millió forintos deficitjét kipótolja, a magyar zenekar mégis kiutazhat a nagy presztízsű fesztiválokra – Vilniusba, Rigába, Szentpétervárra és Ravennába.
  • A 2016-os veszteségek minimalizálása érdekében elkerülhetetlenné vált, hogy a Fesztiválzenekar lemondja a 2016 novemberére tervezett koncertjét Dmitrij Kitajenkóval. Erről a zenekar tájékoztatta közönségét, a már megvásárolt jegyek árát pedig igény szerint visszatérítik, vagy másik koncertet ajánlanak fel helyette. Amennyiben a közönség a visszatérítendő összeggel támogatni szeretné a BFZ veszélybe került ifjúsági programjait, erre is van lehetőség.
  • A 2016–17-es évadban a BFZ szintén nem tudja finanszírozni a szezonkezdéshez szorosan hozzátartozó iskolaopera megrendezését, amelyet az eredeti tervek szerint tíz budapesti és Budapest-környéki oktatási intézménybe vittek volna el ingyenesen.
  • A BFZ emellett arra kényszerül, hogy visszatérjen korábbi gyakorlatához, és az évi három helyett ismét csak két Közösségi Hetet szervezzen. Az első Közösségi Hétre áprilisban került sor, a következőt pedig júniusban tartják. Az eredeti tervekkel szemben a szeptemberi Közösségi Hét elmarad.
  • A Fesztiválzenekar a továbbiakban a partneriskolái számára ingyenesen biztosított Hangszerkóstoló sorozatot nem tudja finanszírozni külső segítség nélkül. Mivel azonban ez az edukációs program kiemelten fontos a zenekar számára, a szükséges kieső összeget egy nemzetközi támogatásgyűjtő kampány során befolyó összegből szeretnék pótolni. Ahhoz, hogy a program 2016 őszén akadály nélkül folytatódhasson, a zenekarnak augusztus 10-ig kell előteremtenie a szükséges összeget.
  • A BFZ szintén kiemelten fontos és egyben egyik legnépszerűbb koncertsorozata, a fiatalok számára életre hívott Midnight Music folytatásához szintén külső anyagi segítségre van szükség, ezért a legközelebbi, decemberi Midnight Music koncert sorsa ugyancsak a támogatásgyűjtő kampány sikerességétől függ. A határidő ebben az esetben is augusztus 10.
Reklámok

SZÁMÍTUNK A VÉLEMENYÉRE!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s