Idén is elindult a Buda Folk Fest

bff2Május 18-22. között nép- és világzenei programok, koncertek, táncházak sokasága tölti be Budapest három emblematikus kulturális helyszínét: a Várkert Bazárt, a Fonót és a Kobuci kertet. A nyárindító – részben szabadtéri – fesztivált a Fonó 2010 óta minden évben megrendezi.

A Budapest Folk Fest elérte, sőt talán túl is teljesítette mindazt, amit célul tűztek ki létrehozói az induláskor. Az esemény megkerülhetetlené vált a hazai fesztiválpiacon, hisz’ minden esztendőben a Budapest Folk Fest nyitja a rangos nyári zenei események sorát. A több napos rendezvényen az elmúlt években szinte mindenki bemutatkozott a hazai folk- és világzenei szcénából. A régiek hírét tovább öregbítette, a pályájuk elején járó fiataloknak presztízst és lökést adott.

A folk az egyik legéletképesebb, folyamatos fejlődésben, változásban lévő műfaj, amelyből bff1megannyi más stílus is táplálkozik újra és újra gazdagítva egymást. Idén a fesztivál vendége lesz a Shantel & Bukovina Club Orchestar, a macedón Vlatko Stefanovski triója, a Muzsikás és az Amadinda ad közös koncertet, itt lesz Roby Lakatos és zenekara, valamint a 40 éves Téka is; ahogyan Berecz András, a Romengo, a Góbé, az Eszterlánc és a legjobb vonós, moldvai és cigány táncházak sem maradnak ki a programból olyan adatközlő vendégekkel mint a legendás Magyarpalatkai Banda. A Várkert Bazárban szombaton napközben ingyenes családi programra várják a kicsiket és nagyokat, az esti nagykoncertek mellé pedig a Borteraszon lehet majd hazai borászatok nedűit kóstolgatni. A Fonóba főként autentikus népzenei és a táncházi programokat szerveztek, míg a Kobuciban szerdán egy remek cigány-világzenei program lesz a Romengoval és Bogdán Norberttel.  

Programok

 

Reklámok

SZÁMÍTUNK A VÉLEMENYÉRE!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s