A Google és a Wired is támogatja a Brain Bar idei rendezvényét

Jeff Burton, az Electronic Arts (EA) alapítócsapata tagjának jelenlétében mutatták be az Akvárium Klubban az idén június 2-4. közöttea_brain bar rendezendő Brain Bar Budapest előadás- és programsorozatot. A második születésnapját ünneplő esemény ezúttal több újdonságot is tartogat: egyfelől olyan piaci szereplőkkel bővült a főtámogatók csapata, mint a Google és a legnépszerűbb globális technológiai magazin, a Wired. Másfelől a Brain Bar partnere lesz idén a Budapest Essentials, ennek köszönhetően a művészetek és a tudományok izgalmas kölcsönhatásait is alkalmuk lesz átélni az érdeklődőknek. 

 
Szalay Bobrovniczky Alexandra főpolgármester-helyettes nyitotta meg a Brain Bar Budapest idei programsorozatának sajtótájékoztatóját és bemutató rendezvényét az eseménynek június 2-4. között otthont adó Akvárium Klubban. Köszöntőbeszédében kiemelte: amikor a városról gondolkodunk fontos, hogy ne csak azokat a folyamatokat nézzük, amelyekből jelenleg is kivesszük a részünket, hanem azt is, hogy mi alakíthatja a jövőt, és ebben ne féljük vállalni az aktív kezdeményezőszerepet. “Ez egy olyan fesztivál, amely amellett, hogy alkotó gondolatokról szól, tettek is vannak mögötte. Egy olyan esemény, amely lépcsőfokokat kihagyva halad előre, a világ élvonalbeli gondolkodóit hívva arra, hogy beszéljünk arról, milyen környezetben szeretnénk élni.
brain bar_beharangozóBöszörményi-Nagy Gergely, a Brain Bar Budapest alapítószervezete – a Design Terminál – főigazgatója beszédében elmondta: a rendezvény a “jövőképességről” szól. “Új ipari forradalomban élünk, azaz egészen más világban fogunk élni tíz év múlva, mint amikor születtünk. A minket érintő változásokról véleményt kell formálnunk, képesnek kell lennünk felkészülten választani lehetőségeink között. A Brain Bar-on éppen ezért azt szeretnénk, ha minél több társadalmi csoport találkozna – küldetésünk okán a diákoknak és a tanároknak meghatározott létszámig idén is ingyenessé tesszük a részvételt.” A rendezvény emellett teret biztosít önkéntesek számára is, akik szintén díjmentesen vehetnek részt a három nap eseményein.
Idén két világmárka támogatja a rendezvényt, a Google és a Wired, a világ legnépszerűbb technológiai magazinja. Emellett idén is a Magyar Telekom biztosítja a teljes technológiai hátteret. “Nem csak a támogatok miatt lépünk új szintre, hanem helyszínek számában és programkínálatunkban is: huszonöt helyszínünk lesz, többek között háztetőkön, metró aluljárókban, hajókon leszünk jelen” – hangsúlyozta az igazgató, aki hozzátette: 2016-ban a Brain Bar Budapest együttműködik a Budapest Essentials fesztivállal, mert úgy látják, hogy a művészetek és a tudomány kéz a kézben jár.
Marta Posland, a Google Europe digitális innovációért felelős igazgatója úgy fogalmazott, hogy szeretnék, ha a Brain Bar zászlóshajója lehetne az általuk támogatott hasonló kezdeményezéseknek. Véleménye szerint az itt is megvitatott új technológiák alkalmasak arra, hogy megváltoztassák a jelenlegi társadalmi status quo-t.
Heal Edina, a Google Magyarország vezetője kiemelte: A legtöbb konferenciának hosszú évekre van szüksége ahhoz, hogy ilyen sikeres rendezvénnyé nője ki magát. A Google számára azért kiemelkedő a Brain Bar, mert eleve fontos számunkra, hogy a digitalizációval kapcsolatos oktatásban részt vegyenek. “Eddig már több mint tizenháromezer embert képeztünk a nyolcadik kerületben alapított Google Ground-ban. Emellett néhány hete mutattuk be digitális workshopunkat, amelyben mindenki a maga tempójában kezdhet el tanulni a digitális világról” – emelte ki a szakember.
Christopher Mattheisen, a Magyar Telekom Nyrt. vezérigazgatója hozzászólásában elmondta: “Ennek az országnak a jövője nagyban függ attól, hogy milyen intellektuális tőkével rendelkezik. Az a reményünk, hogy egy ilyen fórumon valóban születhetnek olyan ötletek, amik a jövőben alakot is ölthetnek.”
Végezetül Csókay Gergely, a Budapest Essentials alapítója tette hozzá gondolatait: úgy látja, hogy Budapesten érezhető egy kreatív alkotóiAkvárium légkör, emellett a város támogató vezetéssel rendelkezik. “Mindezt számba véve számunkra egyértelmű volt, hogy mivel mélységében is strukturált programkínálatot szerettünk volna létrehozni, a Brain Barral való együttműködés nagyon jó lehetőség a közönség számára.”
A fesztivál vendégei között idén is ismert, elismert szakemberek lesznek, akik kifejezetten izgalmas területekről és tudásanyaggal érkeznek Budapestre. Itt lesz Chris Hadfield űrhajós, a Nemzetközi Űrállomás egykori parancsnoka; mellette Tim Harford világhírű brit közgazdász és bestseller- szerző, Santieri Koivisto, a Minecraft for Education oktatási eszköz megalkotója, Virginia Postrel kaliforniai filozófus, Viktoria Krakovna, a Future of Life Institute alapítója, Grover Norquist, az amerikai Republikánus Párt fenegyereke. A hazai kiválóságokat olyan személyek képviselik majd, mint Fürjes Balázs kormánybiztos, Budapest olimpiai pályázatának megálmodója, Besenyei Péter műrepülő világkupagyőztes, Fehér Gyula, a Ustream alapítója, vagy éppen Zoltán István, a 2016-os amerikai elnökválasztás Transzhumanista pártjának jelöltje.
 
További információk az esemény Facebook-oldalán, hivatalos honlapján, Twitter- és Instagram-oldalán érhetők el.
 
 
 
Reklámok

SZÁMÍTUNK A VÉLEMENYÉRE!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s