1956 roma hőseire emlékeznek a Nemzetközi Roma Napon

 

Rendhagyó divatbemutatóval tiszteleg 1956 roma hősei előtt a Romani Design április 8-án az Arany10-ben. A Nemzetközi Roma Napon a hazai kulturális élet kiemelkedő alakjai mutatnak be ruhákat a SS16 Ikon kollekcióból kiegészítve az erre az alkalomra készült egyedi ’56-os emlékdrabokkal.

A márka SS16 Ikon kollekcióját a Nemzetközi Roma Nap alkalmából a hazai kulturális életből jól ismert énekesek, népdalénekesek, színésznők és színészek mutatják be.

A tervezők a jeles alkalomra egy kapszulakollekcióval is készülnek. Ennek minden darabján ’56-os roma hősök arcképe jelenik meg. A kollekció célja, hogy a fiatalok figyelmét felhívja az 1956-os forradalom jelentőségére és arra, hogy a háborúban romák és nem romák együtt egymásért harcoltak.

A modellek többek között Behumi Dóri, Bíró Eszter, Bocskor Bíborka, Danics Dóra, Horányi Juli, Keresztes Ildikó, Marge, Malek Andrea, Német Juci, Oláh Gergő, Oláh Heléna, Paizs Miklós Sickratman, Pásztor Anna, Soma Mamagésa,  Szalóki Ági, Tóth Gabi lesznek.

Varga Erika és Varga Helena, a Romani Design tervezői számára fontos, hogy ruháikkal a cigány kultúrát újra a mindennapok részévé tegyék.  Ezért is jutnak ruháikon hangsúlyos szerephez a klasszikus, de a 21. századi ízlésvilágba átültetett roma motívumok.

Reklámok

SZÁMÍTUNK A VÉLEMENYÉRE!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s