Több mint százan kalandoztak a színház világában

széchenyi2020Befejeződött a békéscsabai Jókai Színház Kalandozás a színház világában című projektje, amely megvalósítása során a gyermekek esztétikai érzékenységének, a szép iránti nyitottságuknak, igényességüknek alakítása, a tanulók tér, forma és szín képzetének gazdagítása, a zenei ízlésük formálása volt a cél. A támogatási összeg 23.867.387 forintot tett ki, a program Európai Uniós támogatás segítségével valósult meg.

A színház olyan művészeti ágazat, ami magába foglalja majdnem az összes társművészetet: a képzőművészetet, a zenét, a mozgást, a táncot, az akrobatikát. Így a gyermekek számára igazi művészi élményt nyújtottak a színdarabok és mesék a dramatikus feldolgozással. Fejlődhetett a kommunikáció és a szép beszéd a különböző szituációs gyakorlatok segítségével. Legfontosabb volt az érzelmi élet megalapozását szolgáló művészeti, kreatív nevelés, hiszen ki ne szeretne királylány vagy éppen királyfi lenni? Ezt a varázst a színház lehetővé tette mindenkinek, aki részt vett a programokon. Minden szerepet kipróbálhattak a gyerekek, és annak tapasztalatait közösen vontunk le. A szerepjáték nevelési szempontból is a leggazdagabb lehetőséget nyújtó játékfajta, amely a 23.867.387 forint európai uniós támogatás segítségével valósult meg a Békéscsabai Jókai Színházban, amely intézmény egyben a projekt megvalósítója is.

Célunk volt, hogy a csoportfoglalkozásokon érzelmi, esztétikai és erkölcsi élmények és a színház nevelő hatásának következtében a gyerekek képzeletének megmozgatását, a gondolkodásmód fejlesztését, a figyelem fejlődését, az azonosulási készséget, a verbális kifejezőképesség fejlődését, a kézügyesség fejlesztését és a csoportban való együttműködést érjük el.

A projekt megvalósítása 2013. február 1-jén kezdődött el, és 2014. március 31-én fejeződött be, melynek során a gyerekekkel feldolgozásra kerültek a „Versek, mondókák”, a „Dramatikus játékok zenére”, „Kellékek készítése”, „Állatmesék”, a „Kiskakas gyémánt félkrajcárja” és a „Népmese” témakörök. A fejlesztés eredményeként 120 fő vett részt a nem formális tanulási alkalmakon.

Reklámok

SZÁMÍTUNK A VÉLEMENYÉRE!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s