Őze Áron: “Ne ítélkezzetek, mert óriási csapda!”

őzeŐze Áron rendkívüli társulati ülést és sajtótájékoztatót tartott szeptember 30-án a Magyar Színházban. Az igazgató az előző nap kihirdetett pályázati döntést ismertette a társulat tagjaival, miszerint az emberi erőforrások minisztere, Balogh Zoltán, Zalán Jánost nevezte ki a színház élére 2015. január 1-től. Ezt követően gratulált az új vezetőnek, a társulattól pedig felelős, higgadt munkát kért az elkövetkezendő három hónapra.

„Nincs semmi baj!” – kezdte beszédét Őze Áron. „Nem látok semmi féle problémát. Tudjátok, ahogy már a társulati évadnyitó ülésen is elmondtam nektek, és többféleképpen próbáltam utalni rá: változásnak lehetünk tanúi” – folytatta a vezető. „Arra kérlek benneteket, hogy az elkövetkezendő pár hónapban, járjatok bármerre, ne ítélkezzetek, mert óriási csapda! Én azon leszek, hogy ezeket a csapdákat távol tartsam tőletek„ – hangsúlyozta. Őze Áron felolvasta a minisztérium levelét, majd megmutatta a pályázatát a társulatnak. Gratulált Zalán János leendő színház vezetőnek, és a társulat tagjainak biztonságát hangsúlyozta. „Mindannyian biztonságban vagyok! A színház ezzel a változással igenis jól járhat. Nekem ezt kell szem előtt tartanom, ahogy tettem ezt, az elmúlt öv évben”- fogalmazott Őze. „Azon leszek, hogy elősegítsem, megkönnyítsem, szakmai módon végbevigyem az átadás-átvételt és biztosítsam a színház folyamatos munkáját” – mondta, majd hozzátette, hogy a 2014-re tervezett bemutatókat, (Rév Fülöp, Anyegin, Machbet) megtartja a színház. Arra kérdésre viszont, hogy a következő vezetés, milyen előadásokat tart meg repertoáron, már nem tud felelni, hiszen mindez már nem az ő döntési jogköre. Kifejtette, hogy a következő hetekben azon lesz, hogy Zalán János minél több előadást megtekintsen, és hogy minél jobban megismerje a Magyar Színházat.

“Továbbra sem árulunk zsákbamacskát. Továbbra sincs félnivalónk, se takargatnivalónk. Munkánk van!” – zárta beszédét az igazgató, akinek a társulat nevében Szalay Kriszta színésznő megköszönte mindazt, amit értük tett.

Reklámok

SZÁMÍTUNK A VÉLEMENYÉRE!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s