Ezen a héten látható utoljára a Derkovits-tárlat

derkovitsMég öt napig látogatható a Magyar nemzeti Galériában a  két világháború közötti korszak egyik legjelentősebb alakjának, Derkovits Gyulának művészetét bemutató kiállítás. Derkovits jelentőségét már a kortárs kritikusok, a gyűjtők és a múzeumi szakemberek is felismerték. A művész megítélését azonban a későbbiekben viták kísérték: vagy csak stílusát és festői kvalitásait, vagy csak a társadalmi, politikai állásfoglalását tükröző témaválasztását értékelték, illetve ítélték el. A festő születésének 120. évfordulója jó alkalmat nyújt az életmű újraértékelésére. A mintegy kétszáz Derkovits-művet (festményeket és grafikákat egyaránt) bemutató kiállítás korabeli magyar festők, grafikusok és fotóművészek, továbbá német, osztrák, lengyel, cseh és szlovák alkotók munkáival egészül ki, világosan rajzolva meg Derkovits Gyula korszakalkotó művészetének hazai és nemzetközi kontextusát.
Július 23-án , a Galéria Borszerda programjának keretében a kiállítás 20 óráig látogatható., 18.15-kor előadással várják a látogatókat. Az előadás címe Női típusok az 1930-as évek művészetében. Derkovits és Viki címmel. 19 órakor Szücs György, a Magyar Nemzeti Galéria tudományos főigazgató-helyettese tart tárlatvezetést a kiállításban.
Július 26-án, szombaton 11 órakor tárlatvezetéssel búcsúztatják a kiállítást, valamint július 26. szombat és 27. vasárnap „Derkovits ketten egy jegyért” akció lesz a kiállításban.

Reklámok

SZÁMÍTUNK A VÉLEMENYÉRE!

Adatok megadása vagy bejelentkezés valamelyik ikonnal:

WordPress.com Logo

Hozzászólhat a WordPress.com felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Google kép

Hozzászólhat a Google felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Twitter kép

Hozzászólhat a Twitter felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Facebook kép

Hozzászólhat a Facebook felhasználói fiók használatával. Kilépés /  Módosítás )

Kapcsolódás: %s